A les acaballes dels 90, quatre joves mallorquins, decideixen formar una banda musical, a l'estil dels seus ídols: Kortatu, Brams i Inadaptats. Prompte graven la seva primera maqueta, titulada “Terra Lliure”, que els dona a conèixer arreu dels PPCC. En el 199 surt el seu primer disc “Seguirem lluitant”, es multipliquen els concerts pel Principat i l'Euskadi. En el 2000 la formació es consolida amb vuit membres, afegint més instruments, trompeta, trombó i teclats. En el 2002 surt el segon disc “Comissió de festes”. Desprès de quatre anys sense entrar en un estudi de gravacions donen a llum al tercer disc “ Tolerància zero”. En l'actual formació formen part: Antoni Serra, veus i guitarra; Rafael Barceló, baix; Adrià Pomar, bateria; Miquel mas, trompeta; Miquel Vadell, trombó; Biel Perelló, trombó; Joan Pomar, teclats; Rafael Adrover, guitarra i Jaume Salom, tècnic de so.
divendres, 25 d’abril del 2008
Oprimits.
divendres, 18 d’abril del 2008
Abrics de la Sarga .
Cronologia: Neolític/ Eneolític/ Edat dels Metalls- Estil: Art Macroesquemàtic, Llevantí i Esquemàtic.
Descobertes a l'estiu de 1951, quant un grup d'excursionistes alcoians remuntaven el barranc de la Cova Foradada. Es tracta de tres abrics on hi ha representades un total de 146 motius pictòrics. En el 1997 foren declarades Be d'Interès Cultural i en el 1998 Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO.
Les figures d'Art Macroesquemàtic es troben a l'Abric I on trobem motius serpentiformes, alguna acabats en mans. En l'Abric II hi ha tres figures antropomorfes. la Bruixa, l'Orant i l'arquer; i varis motius geomètrics, entre els quals destaquen dos grups de serpentiformes.
De l'Art Llevantí trobem mostres en l'Abric I: un conjunt d'arquers, uns extraordinaris cérvols ferits per fletxes clavades en diversos punts del cos, pintats sobre els antropomorfs i serpentiformes macroesquemàtics, i dos arbres que, batuts, tenen fruits en les vores de les copes i en el sòl, rodejats per diverses figures humanes, dues de les qual són d'una execució excel·lent. En l'Abric II, un ramat de cabres i en l'altre un arquer que caça cérvols.
En quant a l'art Esquemàtic, present ens els abrics I i II trobem diversos tipus d'antropomorfs, un càprid, un ramiforme i altres ideogrames.
dissabte, 12 d’abril del 2008
Monestir de Sant Genis de Fontanes.
Localització: Sant Genís de Fontanes (Rosselló)– Catalunya Nord.
Monestir fundat a principis del 800, pel monjo Sentimir. En el 819, sent bisbe Assaric, Lluís el Piadós dona immunitat i protecció al monestir. A finals de la dècada de 870, va ser destruït degut als atacs d'àrabs i de pirates normands. Va ser reconstruït al 881.
Al 1068, el comte Gausfred II de Rosselló va confirmar els antics privilegis reials i li dona protecció. L'església fou consagrada en el 1153. En el 1507 va passar a dependre del monestir de Montserrat, sent dirigit des d'aleshores per abats que abans havien sigut monjos de Montserrat. Els abats, ho eren durant en períodes de tres anys, i tenien bona cura del monestir, en el 1650 comptava amb quinze monjos. Els abats montserratins van perdurar fins la revolució Francesa.
L'església és de planta de creu llatina, possiblement preromànica segle X. Cap al 1020 es va esculpir en retaule en honor de sant Genís, al segle XII va ser utilitzat com a llindar de la porta principal. A més, compta amb restes de pintures murals romàniques a l'absis, i un capitell que sosté la pica de l'aigua beneita. Destaca el retaule major, pintat al 1635. Al segle XIII es va construir el claustre, de quatre galeries. Aquet claustre va ser destruït i venut al 1924, part d'ell es troba als EUA (Philadelphia Museum of Art); altra part al castell de Les Mesnuls, a l'illa francesa de Montfort-l'Amaury; dues arcades al Musée du Louvre.
divendres, 4 d’abril del 2008
Sota Zero.
Sota Zero va iniciar el seu camí al 2002 en el barcelonès Poblenou. Format per musics de diferents estils: Albert “Classe” Ferré, veu; Toni “Funky” Riera, guitarra i beus; Manel “Manu” Pérez, guitarra i veus; Marcelo “El Gato” Remeseiro, baix; Marc Benages, bateria; Didac Moral, percussió i Kije “Jaleito”, guitarra, veus i percussions.
Al 2007 van treure al mercat el seu primer disc “Llestos”, el primer disc lliure de la música catalana, ja que et dona l'opció de comprar-lo o descarregar-te'l gratis del seu web.
Mp3: escolta'ls aquí.
Videos: